onsdag den 21. november 2012

SPÆNDENDE RUNDVISNING PÅ NORDISK FILM


Jeg lovede jo for noget tid tilbage at fortælle jer lidt om den rundvisning, jeg deltog i på Nordisk Film i forbindelse med DABUF's jubilæum for nogle weekender siden:

Klokken 12 samledes folk ude foran den store jernlåge ind til filmstudierne, og efter at have fået et mindre chok over det eksplosionsbrag, der lød klokken præcis 12.02, da Valbys gamle gastårn sprang i luften, blev vi hentet af guiden Peter og fulgt indenfor i samlet trop.

Første punkt på programmet var en fremvisning af filmen "Løvejagten" fra 1907, der - trods de kun ca. 7 minutters varighed - blev en verdenssucces og faktisk er den danske film, der har haft den største indtjening nogensinde målt i procent.

Dernæst blev vi taget med over til "Scene 2", som er verdens ældste stadig eksisterende scene. Den blev bygget tilbage i 1910 med glasvinduer hele vejen rundt for på optimal vis at kunne udnytte dagslyset udefra.

Herefter gik turen en trappe ned, hvor vi blev vist klip og så diverse kostumer og rekvisitter fra kendte danske film og tv-serier gennem tiden. Størst fokus var her naturligvis på Olsen Banden og Matador. 

Så gik turen videre til en velbevaret garderobe, der indtil 1917 tilhørte den berømte stumfilm-skuespiller Valdemar Psilander, der måske/måske ikke begik selvmord - mens andre er af den tro, at han rent faktisk blev myrdet...

Til slut var vi så et smut forbi "Scene 3 & 4", hvor der stadig den dag i dag bliver optaget et af hav af forskellige tv-shows - bl.a. "Natholdet" og "Live fra Bremen". 

Jeg kan varmt anbefale at deltage i en lignende rundvisning derude! Dygtige guider, god stemning - alt i alt en rigtig fin måde at spendere en søndag formiddag på...

Læs mere om Nordisk Films rundvisning her!/ Stine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar