søndag den 4. november 2012

BUT I LOVE YOU JOHN IRVING!!!


Kære læsere af Ønskebibliotekets Blogger-blog, 

Jeg har lige gennemlevet tre superspændende dage, som jeg simpelthen bliver nødt til at dele med jer. Men for ikke at sende det hele af sted på én gang, har jeg valgt at dele det lidt op. Punkt 1 og 2 vil jeg derfor uddybe nærmere inden for en uges tid eller to!

1.


I fredags mødtes jeg med de øvrige medlemmer af den jury, der tilsammen har æren af at bestemme, hvilken glad dansker, der bedst fortjener at vinde dette års litterære Debutantpris. Vinderen er fundet, men jeg afslører naturligvis ingenting, før navnet er offentliggjort på bogmessen i Bella Center nu på fredag d. 9. november. Prisen uddeles lige efter åbningen, så kom og vær med når dørene åbnes kl. 10.30!

I kan i øvrigt se "shortlisten" her: www.bogforum.dk 

2.

I dag søndag var jeg til rundvisning på Nordisk Film; arrangeret af DABUF, som vi samarbejder med omkring bibliotekets filmklub for de 8-11-årige. Arrangementet var et tilbud til medlemmer i forbindelse med foreningens 60 års jubilæum.

3.

I går lørdag var jeg til et helt fantastisk forfatterarrangement med selveste "The King of Novels" som jeg ynder at kalder ham i mit stille sind.

Det foregik på Kulturværftet i Helsingør, hvor John Irving blev interviewet af Politikens Henrik Palle på husets store scene. Samtalen varede i næsten to timer, på trods af at man først fik at vide, det nok ville afgrænse sig til ca. fem kvarter. Ingen klager skulle lyde fra mig på det punkt!

Selv om jeg tog et hav af notater undervejs, vil jeg ikke kede jer med at gennemgå dem alle, men i stedet vise udvalgte billeder og citere et par af de fede fraser, han fik liret af undervejs i konversationen. 

Irving fremstod interviewet igennem som en både åben, ærlig og lige-ud-af-posen person; ikke mindst, da samtalen pludselig drejede sig ind på en anden, ret så kendt amerikansk forfatter, og Irving, i et lettere højrøstet tonefald, udbrød: "I HATE ERNEST HEMINGWAY!"

Det er bare i orden - skal bestemt ikke skille os ad - og gav mig i øvrigt en øjeblikkelig megatrang til at råbe: "BUT I LOVE YOU JOHN IRVING!!!"...
"Everytime you move, you lose stuff."


"He didn't have a philosophy of writing. He had a philosophy of women and drinking." 
(Om Hemingway)


"I write comic novels about tragic things."


"The architecture is there before I write the first line."/ StineIngen kommentarer:

Send en kommentar