torsdag den 1. september 2011

Slut med Sommerbogen for i år! Status: SUCCES!!!

Igen i år kunne skolebørn fra hele Amager kigge forbi Bibliotekshuset i deres sommerferie deltage i læsekampagnen ”Sommerbogen”. Eneste krav til eleverne var, at de skulle gå i 2. til 7. klasse efter sommerferien. Til forskel fra tidligere var elever i 1. klasse forsøgsvis inkluderet i år.  
Præcis som de forrige år gik forløbet i al sin enkelthed ud på, at børnene skulle læse 5 bøger i deres sommerferie og skrive en kort anmeldelse, som de derefter afleverede på biblioteket, hvor de fik et stempel for hver. Fem stempler udløste en præmie i form af en gratis bog. Konceptet havde i år fået et ”nyt look”, idet al materialet var blevet udstyret med de seks farvestrålende og skrupskøre figurer fra den kendte børnebiblioteks-hjemmeside ’Palles Gavebod’. Konceptet blev desuden præsenteret for børnene som en såkaldt ”agent-jagt”, hvor deltagerne fik tildelt et agent-nummer, som skulle noteres på samtlige anmeldelser.
Fra d. 14. juni til og med 12. august kunne eleverne så hente et ”start-kit” på biblioteket. Og så var det ellers bare i gang med at udvælge bøger, læse og skrive anmeldelser!

Kampagnen var en stor succes med et deltagerantal på 141 børn, og 100 børn gennemførte jagten og fik en bogpræmie samt en invitation til en afslutningsfest for alle dem, der havde gennemført jagten - og deres familier. Den røde løber blev rullet ud fredag d. 26. august, og 50-60 børn deltog i festen sammen med deres familier. Vi fik besøg af en lokalkendt børnebogsforfatter; nemlig Jacob Weinreich, der i børnenes univers nok må siges at være mest kendt for sine mange begivenhedsrige fortællinger om ”Monsterjægerne”. 

Sommerbogen har haft rekordstor deltagelse i år, og blandt de børn, som gennemførte jagten, er det samlede antal anmeldelser ikke færre end 500! 

Vi glæder os allerede kamp-meget til Sommerbogen 2012…Ingen kommentarer:

Send en kommentar