onsdag den 19. november 2014

Operation Flæskesteg

Onsdag den 12. november var vi endnu engang heldige at få besøg af dyrlæge Rikke Hansen fra City Dyreklinik i København. Arrangementet gik under navnet "Operation Flæskesteg" og var et gratis tilbud her på biblioteket for de 8-12-årige. Ca. 15 børn og enkelte voksne havde tilmeldt sig.  

Rikke lagde ud med et kort oplæg om, hvad en dyrlæge laver, og fortalte herunder lidt om de mest almindelige kæledyr at holde hjemme; kaniner, marsvin, hunde og katte.

Derefter blev børnene inddelt i grupper. Efter at have iført sig hue, maske og handsker, gik det ene hold i gang med at prøve at sy i en flæskesteg med ægte kirurginstrumenter. De fik også lov til at prøve at give flæskestegen en saltvandsindsprøjtning. Rikke viste hvert enkelt barn, hvordan de skulle lave en kirurgisk knude og en "afbrudt knudesutur".

Imens undersøgte det andet hold en række præparater og skulle komme med deres bud på, hvad det var, og hvilket dyr det kom fra. Nogle af præparaterne kiggede de på i et mikroskop. De fik udleveret skemaer til at notere på, og til sidst fik de et ark med alle de korrekte svar. 

Derefter var der rotation holdene imellem, så samtlige børn fik prøvet at sy og stikke i flæskestegen. 

Udover et sjovt og lærerigt minde i rygsækken, fik børnene også lidt ægte "dyrlæge-goodies" med hjem i form af foderprøver, klistermærker, blade og brochurer.

Bibliotekshuset vil gerne takke City Dyreklinik for to fantastiske arrangementer dette efterår! 


/ Stine
Ingen kommentarer:

Send en kommentar