onsdag den 10. september 2014

Bibliotekshusets nye blomsterbedBibliotekshusets Planteklub syntes, at blomsterbeddet ved indgangspartiet trængte til en opfriskning. Og så gik de i gang...
Den gamle beplantning blev kasseret, og den udpinte jord fjernet. Nyt jordlag blev etableret og hen over foråret og sommeren, har bibliotekets brugere og personale med interesse fulgt udviklingen i den nye beplantning. 
Der er valgt en mangfoldighed af planter, der kan nydes på hver deres måde. Nogle kan spises, andre dufter eller blomstrer smukt. Nogle er krybende vækster og andre vokser i højden. De fleste er helt almindelige, som mange kender - jordbær, persille og enårige sommerblomster. Derudover er der også placeret trædesten, således at man ikke behøver gå hele vejen udenom, men man kan smutte igennem væksterne. Alt sammen kommer det fra planteklubbens medlemmer, som livligt indbyrdes deler og  bytter planter, frø og gode tips til haven.

Mange af bibliotekets brugere har spontant sagt, at det nye bed så rigtig fint ud. Der er også sket det interessante, at adfærden omkring beddet har ændret sig markant.
Tidligere parkerede cyklisterne op ad beddet, og der lå næsten altid affald mellem planterne. Nu står der langt færre cykler, der er stort set aldrig affald, og ofte sidder der et par på kanten og hyggesnakker. Det sker også at forældre og børn står og taler om, hvad det mon er for nogen planter.

Planteklubben har med ret enkle midler ikke bare frisket beddet op, men har også - utilsigtet - skabt et nyt miljø, som indbyder til, at man stopper op og nyder øjeblikket. Så nu er Planteklubben gået i tænkeboks, for der mangler et par siddepladser til at fuldende den nye forhave til Bibliotekshuset. Men det finder vi nok også en løsning på...

På vegne af
Bibliotekshusets Planteklub/ Lisbeth Riget


Ingen kommentarer:

Send en kommentar